Svet
4 ogledov

Rojevala s štirimi promili v krvi

Žurnal24 main
31-letna Poljakinja Maria je s 4,26 promila alkohola v krvi rodila punčko. Do zdaj je rodila že štiri otroke, a noben ne živi pri njej.

Deklica je ob rojstvu tehtala 900 gramov. Ima poškodovana jetra in osrednji živčni sistem. Težko bo preživela, menijo zdravniki.

Njena mati, 31-letna Maria, je rodila že štiri otroke in vsi živijo pri posvojiteljih. Ona večinoma živi kar na ulici in se opija s prijatelji. Ko je dobila popadke, ni odšla v bolnišnico, temveč v lokal in tam naročila vodko.

Ko so njeni prijatelji dojeli, da potrebuje pomoč, so poklicali rešilca. Odpeljali so jo naravnost v porodnišnico. Ker je imela v krvi štiri promile alkohola, ni razumela, kaj zdravniki od nje zahtevajo. Porod na srečo ni trajal dolgo.

Deklico so nemudoma odpeljali v bolnišnico v Gdansku. Zdravniki se čudijo, da je še živa. Dali so jo v inkubator, menijo pa, da nima veliko možnosti za preživetje. Mati je trenutno še v bolnišnici. Ko bo odkorakala ven, jo čaka kazenska ovadba zaradi ogrožanja otrokovega zdravja. Grozi ji petletna zaporna kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.