Rolls-Royce prevzel krivdo

Foto: Žurnal24 Kljub eksploziji motorja so jo vsi odnesli brez praske. (Foto: EPA)
Rolls-Royce trdi, da je za eksplozijo motorja airbusa A380 avstralske letalske družbe Qantas, ki je moralo prejšnji teden zasilno pristati, kriva komponenta turbine.
Oglej si celoten članek

Rolls-Royce, ki proizvaja motorje za airbuse A380, priznava, da gre za njihovo napako, saj je težava v komponenti, ki jo vgrajujejo v turbine, poroča BBC.

Zaradi tega je prejšnji teden v četrtek eksplodiral motor letala, ki je bilo na poti iz Singapurja v Sydney. Kmalu po vzletu so potniki in posadka slišali pok in ugotovili, da je eksplodiral eden od motorjev. Nato so dve uri krožili, da so se znebili odvečnega goriva, ki bi jih oviralo pri pristanku, nato pa so srečno pristali na singapurskem letališču. Potniki so šele tam natančno izvedeli, kaj se je zgodilo in da bi lahko bile posledice veliko hujše. Qantas je nato prizemljil vsa letala tipa airbus A380 in ustanovil posebno komisijo, ki je preiskala primer.

Krivdo je zdaj prevzel Rolls-Royce, ki ga čaka odpravljanje napake na vseh letalih, ki imajo vgrajeno turbino s problematično komponento.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.