Svet
27 ogledov

Rolls-Royce prevzel krivdo

Kljub eksploziji motorja so jo vsi odnesli brez praske. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Rolls-Royce trdi, da je za eksplozijo motorja airbusa A380 avstralske letalske družbe Qantas, ki je moralo prejšnji teden zasilno pristati, kriva komponenta turbine.

Rolls-Royce, ki proizvaja motorje za airbuse A380, priznava, da gre za njihovo napako, saj je težava v komponenti, ki jo vgrajujejo v turbine, poroča BBC.

Zaradi tega je prejšnji teden v četrtek eksplodiral motor letala, ki je bilo na poti iz Singapurja v Sydney. Kmalu po vzletu so potniki in posadka slišali pok in ugotovili, da je eksplodiral eden od motorjev. Nato so dve uri krožili, da so se znebili odvečnega goriva, ki bi jih oviralo pri pristanku, nato pa so srečno pristali na singapurskem letališču. Potniki so šele tam natančno izvedeli, kaj se je zgodilo in da bi lahko bile posledice veliko hujše. Qantas je nato prizemljil vsa letala tipa airbus A380 in ustanovil posebno komisijo, ki je preiskala primer.

Krivdo je zdaj prevzel Rolls-Royce, ki ga čaka odpravljanje napake na vseh letalih, ki imajo vgrajeno turbino s problematično komponento.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.