Rusija ovita v oblak dima

Foto: Žurnal24 Satelitski posnetek Rusije. Foto: Žurnal24 Moskva ovita v oblak dima. Foto: Žurnal24 Satelitski posnetek Rusije. Foto: Žurnal24 Satelitski posnetek Rusije. Foto: Žurnal24 Satelitski posnetek Rusije. Foto: Žurnal24 Satelitski posnetek Rusije.
Satelitski posnetki Nase razkrivajo na stotine kritičnih območjih v Rusiji, kjer še vedno divjajo požari.
Oglej si celoten članek

Nasini satelitski posnetki kažejo na to, da v Rusiji trenutno obstaja 368 kritičnih požarnih območij. Moskovsko podjetje ScanEx je fotografije analiziralo in razkrilo, da so najbolj prizadeta območja Moskva z okolico, regija Rjazan in Nižni Novgorod, ki leži ob sotočju rek Oke in Volge.

Oblaki dima, ki resno ogrožajo zdravje tamkajšnjih prebivalcev, so popolnoma prekrili območje Rusije, koncentracija ogljikovega dioksida in drugih strupenih snovi v zraku pa še vedno presega dovoljene vrednosti za kar šestkrat.

V katastrofi, ki je prizadela Rusijo je po dosedanjih podatkih umrlo najmanj 50 ljudi, več deset pa je poškodovanih. Ruske RIA Novosti poročajo, da se gasilci in vojaki s požari v 22 regijah borijo 24 ur na dan že več kot tri tedne, najmanj 3500 ljudi pa je ostalo brez strehe na glavo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.