Ruskega oligarha in njegovo družino našli mrtve

Foto: facebook/sergey.protosenya.1
Foto: facebook/sergey.protosenya.1
Našli so jih na družinskem posestvu v Španiji.
Oglej si celoten članek

55-letnega ruskega oligarha Sergeja Protosenjo, nekdanjega glavnega menedžerja ruskega plinskega giganta Novatek s premoženjem, ocenjenim na okoli 400 milijonov evrov, so v torek okoli 16. ure našli mrtvega v družinskem luksuznem posestvu v Lloret de Maru v Španiji. Poleg njega so preiskovalci našli tudi trupli njegove 53-letne žene in 18-letne hčerke. 

Pristojne je na nenavadne okoliščine predhodno opozoril sin družine, ki živi v Franciji. Ker ni dosegel nobenega izmed članov družine, je obvestil policijo.

Po poročanju lokalnih medijev naj bi bili mati in hči zabodeni s hladnim orožjem, Protosenjo pa naj bi se obesil. Preiskava še poteka, saj še vedno niso izključili možnost, da je šlo za kaznivo dejanje tretje osebe.

Gre za drugi podoben primer v tem tednu. ponedeljek se je namreč razširila vest, da je podoben zločin v Moskvi zagrešil Vladislav Avajev, nekdanji podpredsednik ruske banke Gazprombank, je v družinskem stanovanju v Moskvi ustrelil nosečo ženo in hčer, nato pa je sodil še sebi. 

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:32 22. April 2022.

    Ja, seveda..Rusi delajo samomore, če si pa bo kakšna ukrajinska bogatašica noht zlomila bo pa KGB kriv..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.