Svet
19587 ogledov

Ruskega oligarha in njegovo družino našli mrtve

Sergej Protosenja facebook/sergey.protosenya.1
Našli so jih na družinskem posestvu v Španiji.

55-letnega ruskega oligarha Sergeja Protosenjo, nekdanjega glavnega menedžerja ruskega plinskega giganta Novatek s premoženjem, ocenjenim na okoli 400 milijonov evrov, so v torek okoli 16. ure našli mrtvega v družinskem luksuznem posestvu v Lloret de Maru v Španiji. Poleg njega so preiskovalci našli tudi trupli njegove 53-letne žene in 18-letne hčerke. 

Pristojne je na nenavadne okoliščine predhodno opozoril sin družine, ki živi v Franciji. Ker ni dosegel nobenega izmed članov družine, je obvestil policijo.

Po poročanju lokalnih medijev naj bi bili mati in hči zabodeni s hladnim orožjem, Protosenjo pa naj bi se obesil. Preiskava še poteka, saj še vedno niso izključili možnost, da je šlo za kaznivo dejanje tretje osebe.

Gre za drugi podoben primer v tem tednu. ponedeljek se je namreč razširila vest, da je podoben zločin v Moskvi zagrešil Vladislav Avajev, nekdanji podpredsednik ruske banke Gazprombank, je v družinskem stanovanju v Moskvi ustrelil nosečo ženo in hčer, nato pa je sodil še sebi. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3
  • Avatar luckyss
    luckyss 11:32 22.april 2022.

    Ja, seveda..Rusi delajo samomore, če si pa bo kakšna ukrajinska bogatašica noht zlomila bo pa KGB kriv..