Ruski azil Miloševićevi ženi in sinu

Foto: Žurnal24 Mednarodna tiralica, razpisana za Markovićevo, še zmeraj velja, kar pomeni, da b
Vdova nekdanjega, že pokojnega srbskega predsednika Slobodana Miloševića Mirjana Marković in njen sin Marko Milošević naj bi v Rusiji našla pribežališče pred srbskim sodstvom.
Oglej si celoten članek

Po poročanju beograjskega časopisa Blic so ruske oblasti konec decembra lani odobrile azil Markovićevi in njenemu sinu, za katera so srbske oblasti lani izdale mednarodni zaporni nalog, ker naj bi v drugi polovici 90. let prejšnjega stoletja vodila mrežo preprodajanja cigaret.

Markovićeva je Srbijo zapustila pred iztekom imunitete februarja 2003, ko je odšla v Moskvo. Pred tem je bila obtožena zlorabe položaja. Marko Milošević je v Rusijo pobegnil že prej, in sicer le dan po političnem preobratu v Srbiji oktobra 2000. Proti njemu v Požarevcu že osem let poteka sodni postopek, kjer naj bi po njegovem navodilu pretepli več nasprotnikov nekdanjega režima.

Po preteklem poročanju medijev je Markovićevi in sinu Marku varnost v Moskvi zagotovil brat Slobodana Miloševiča Borislav Miloševič. Ta namreč že več let živi v Moskvi, kjer je izkoristil svoje nekdaj dobre odnose v ruski obveščevalni službi FSB, še piše Blic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.