Svet
7 ogledov

Ruski azil Miloševićevi ženi in sinu

Mednarodna tiralica, razpisana za Markovićevo, še zmeraj velja, kar pomeni, da b Žurnal24 main
Vdova nekdanjega, že pokojnega srbskega predsednika Slobodana Miloševića Mirjana Marković in njen sin Marko Milošević naj bi v Rusiji našla pribežališče pred srbskim sodstvom.

Po poročanju beograjskega časopisa Blic so ruske oblasti konec decembra lani odobrile azil Markovićevi in njenemu sinu, za katera so srbske oblasti lani izdale mednarodni zaporni nalog, ker naj bi v drugi polovici 90. let prejšnjega stoletja vodila mrežo preprodajanja cigaret.

Markovićeva je Srbijo zapustila pred iztekom imunitete februarja 2003, ko je odšla v Moskvo. Pred tem je bila obtožena zlorabe položaja. Marko Milošević je v Rusijo pobegnil že prej, in sicer le dan po političnem preobratu v Srbiji oktobra 2000. Proti njemu v Požarevcu že osem let poteka sodni postopek, kjer naj bi po njegovem navodilu pretepli več nasprotnikov nekdanjega režima.

Po preteklem poročanju medijev je Markovićevi in sinu Marku varnost v Moskvi zagotovil brat Slobodana Miloševiča Borislav Miloševič. Ta namreč že več let živi v Moskvi, kjer je izkoristil svoje nekdaj dobre odnose v ruski obveščevalni službi FSB, še piše Blic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.