Ruski junak: Član posadke umrl, medtem ko je reševal potnike

Foto: Epa Nesreča latala Sukhoi Superjet 100 Foto: Epa Nesreča latala Sukhoi Superjet 100 Foto: Epa Nesreča latala Sukhoi Superjet 100 Foto: Epa Nesreča latala Sukhoi Superjet 100 Foto: Epa Nesreča latala Sukhoi Superjet 100 Foto: Epa Nesreča latala Sukhoi Superjet 100 Foto: Epa Nesreča latala Sukhoi Superjet 100 Foto: Epa Nesreča latala Sukhoi Superjet 100 Foto: Epa Nesreča latala Sukhoi Superjet 100 Foto: Epa Nesreča latala Sukhoi Superjet 100
V nesreči ruskega letala je umrlo 40 potnikov in en član posadke.
Oglej si celoten članek

Od 78 potnikov in članov posadke je v nesreči ruskega potniškega letala preživelo 37 oseb, med njimi tudi pilot. Umrlo je 40 potnikov in en član posadke, poškodovanih je bilo 32 oseb, pet med njimi se jih zdravi v moskovski bolnišnici. 

Član posadke Maksim Moiseev je umrl, medtem ko je reševal potnike v evakuaciji, ki je trajala 55 sekund. Umrl je, medtem ko je poskušal odpreti najbližja vrata v zadnjem delu aviona, ki se jim je približeval požar.

Preživeli potniki so letalo zapustili na zasilnem izhodu.

Natančen vzrok nesreče potniškega letala Suhoj SSJ-100, na katerem je izbruhnil požar in je moralo zasilno pristati na moskovskem letališču Šeremetjevo, še ni znan. Domnevajo, da je za eno najhujših letalskih nesreč v Rusiji v zadnjih letih kriva napaka na motorju. 

Video pekla Nesreča letala v Moskvi veliko bolj tragična, kot je sprva kazalo

Na socialnih omrežjih so se po nesreči pojavili pretresljivi posnetki iz notranjosti letala, v katerem je vladala panika. Na njih se sliši kričanje, skozi okna se vidi, kako je letalo zajel požar.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.