Ruski vojaki, ki so kopali jarke v Černobilu, imajo še leto življenja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
"Vojaki so se dotikali odpadkov z golimi rokami," je za New York Times povedal ukrajinski inženir.
Oglej si celoten članek

Ruski vojaki, ki so kopali jarke v bližini jedrske elektrarne v Černobilu, ne bodo živeli več kot eno leto, poroča Italijanska tiskovna agencija Ansa. To je po poročanju kijevskega obrambnega ministrstva na Twitterju izjavil ukrajinski minister za energetiko German Galuščenko.

Ruski vojaki niso le kopali jarke na zelo onesnaženem območju, kot je gozd okoli jedrske elektrarne, ampak so počeli tudi zelo nepremišljene stvari. Kot je za New York Times povedal ukrajinski inženir v elektrarni, so se nekateri z golimi rokami dotikali radioaktivnega materiala. Eden izmed vojakov se je po njegovih besedah radioaktivnega materiala dotikal tako dolgo, da se je sprožil Geigerjev števec, ki meri radioaktivno sevanje. Kaj se je nato zgodilo z omnjenim vojakom, ni znal povedati. 

Jedrska varnost Novo o nuklearki v Černobilu Svet Panika: Kaj se dogaja v Černobilu?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 17:17 9. April 2022.

    Ah, tudi našemu vodstvu lasten narod ne pomeni prav nič. Le koliko so jih še dodatno pozastrupili v teh zadnjih …

  • 17:07 9. April 2022.

    Spet pišete debilne pravljice...Območje "Rdečega gozda" je že zdavnaj sanirano..Prvotni gozd je posekan, navožena nova zemljina in sedaj raste že …

  • 16:45 9. April 2022.

    In to mladi naborniki, nič vredni kot za časa Stalina. Žalostno, rusi se iz zgodovine niso prav nič naučili.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.