Ryanair zaradi dobička napoveduje nižje cene kart

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je v zadnjem lanskem četrtletju ustvaril 49 milijonov evrov čistega dobička, potem ko je enako obdobje leta 2013 končal s 35-milijonsko izgubo.
Oglej si celoten članek

Na podlagi dobrih rezultatov je Ryanair zvišal napoved dobička za celotno poslovno leto, ki se bo izteklo konec marca, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V celotnem poslovnem letu 2014 tako Ryanair sedaj pričakuje med 840 in 850 milijonov evrov dobička, medtem ko je prejšnja napoved govorila o razponu med 810 in 830 milijonov evrov. Letalski prevoznik je s tem napoved za tekoče poslovno leto zvišal že petič.

Cene goriv so se znižale za dva odstotka, potem ko so močno upadle cene nafte. V Ryanairu pričakujejo, da bodo cene goriv na podobni ravni še dve leti, prihranke pa nameravajo prenesti na potnike v obliki nižjih cen letalskih kart, so zagotovili.

V tretjem poslovnem četrtletju je Ryanair prepeljal 20,8 milijona potnikov, kar pomeni 14-odstotno zvišanje. Prihodki so se okrepili za 17 odstotkov na 1,13 milijarde evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.