Svet
25 ogledov

Ryanair zaradi dobička napoveduje nižje cene kart

Žurnal24 main
Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je v zadnjem lanskem četrtletju ustvaril 49 milijonov evrov čistega dobička, potem ko je enako obdobje leta 2013 končal s 35-milijonsko izgubo.

Na podlagi dobrih rezultatov je Ryanair zvišal napoved dobička za celotno poslovno leto, ki se bo izteklo konec marca, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V celotnem poslovnem letu 2014 tako Ryanair sedaj pričakuje med 840 in 850 milijonov evrov dobička, medtem ko je prejšnja napoved govorila o razponu med 810 in 830 milijonov evrov. Letalski prevoznik je s tem napoved za tekoče poslovno leto zvišal že petič.

Cene goriv so se znižale za dva odstotka, potem ko so močno upadle cene nafte. V Ryanairu pričakujejo, da bodo cene goriv na podobni ravni še dve leti, prihranke pa nameravajo prenesti na potnike v obliki nižjih cen letalskih kart, so zagotovili.

V tretjem poslovnem četrtletju je Ryanair prepeljal 20,8 milijona potnikov, kar pomeni 14-odstotno zvišanje. Prihodki so se okrepili za 17 odstotkov na 1,13 milijarde evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.