S Koreja: Dovolj! Vojna je neizbežna!

Foto: EPA
Foto: EPA
Ruski zunanji minister je včeraj javnosti predstavil preobrat v zaostrenih razmerah med Severno Korejo in ZDA. Po drugi strani je Pjongjanga v sredo zagrozil, da je vojna neizbežna.
Oglej si celoten članek

Kot je včeraj zatrdil ruski zunanji minister Sergej Lavrov, si Severna Koreja želi pogovorov z Združenimi državami Amerike, da bi z njihove strani dobila zagotovilo za svojo varnost. Lavrov je dodal, da je željo Severne Koreje že prenesel ameriškemu državnemu sekretarju Rexu Tillersonu, s katerim se je sestal ob robu konference Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi na Dunaju, poroča več agencij.

"Vemo, da si Severna Koreja nad vsem želi z ZDA govoriti o zagotovilih za svojo varnost. Mi smo pripravljeni namero podpreti in sodelovati pri tem, da bi takšne pogovore olajšali," je po poročanju agencije Iterfax povedal Lavrov. Dodal je, da je Tillersona opozoril, da so v odnosih med državama velika težava ameriške vojaške vaje in agresivna retorika predsednika Donalda Trumpa. Ameriko je Lavrov pozval k obnovi odgovornega ravnanja, da bi se težave z jedrskim orožjem na Korejskem polotoku rešile izključno po diplomatski poti.

Napeto Južna Koreja in ZDA začeli vojaške vaje letalskih sil

Vojna ni vprašanje, vprašanje je, "kdaj"

Severnokorejsko zunanje ministrstvo je sicer v sredo ostro kritiziralo skupne vojaške vaje ZDA in Južne Koreje ter menilo, da je vojna na Korejskem polotoku "neizbežna". Vprašanje vojne je "kdaj", ne "ali", so opozorili, je poročala STA.

Tiskovni predstavnik severnokorejskega zunanjega ministrstva je ocenil, da so velike vojaške vaje ZDA in Južne Koreje, pa tudi grožnje s preventivnim napadom, dokaz, da je vojna neizbežna. Krivdo za to v Pjongjangu pripisujejo Washingtonu.

"Preostalo je zgolj vprašanje, kdaj bo vojna izbruhnila. Ne želimo si vojne, se pa tudi ne bomo skrivali pred njo. In če bodo ZDA podcenile našo potrpežljivost in sprožile jedrsko vojno, bomo z našimi močnimi jedrskimi silami zagotovo poskrbeli, da bodo ZDA drago plačale," je po poročanju Deutsche Welle dejal omenjeni predstavnik in poudaril, da je Severna Koreja "znatno okrepila" svoje jedrske sile.

Napetosti na Korejskem polotoku tako ostajajo visoke.

Grožnja "Smo jedrska sila in lahko napademo ZDA"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:45 11. December 2017.

    upam, da ga bo nekdo ze koncno umiril; zaradi mene je lahko to tudi Trump!

  • 14:48 8. December 2017.

    Ali mislite ,da je to Vojna prestolov ali kakšna druga virtualna zabava ? Gre za resno zadevo in temu primerno …

  • 13:19 8. December 2017.

    Trump se bo opekel, tako kot se je Hitler!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.