S plinom nad šolarke

Foto: Žurnal24 Afganistanske oblasti točnega števila pobeglih zapornikov še niso sporočile. (Fo
Na desetine šolark je naenkrat omedlelo ali pa jim je postalo slabo. Oblasti menijo, da so jih s plinom zastrupili uporniki.
Oglej si celoten članek

Okoli 48 deklicam in več učiteljem je naenkrat postalo slabo, številni pa so omedleli, ko so vdihnili strupen plin v šoli v severnoafganistanskem mestu Kunduz, je sporočila policija. Poleg tega se je zgodil še en napad na šolarke, kjer se je zastrupilo še 13 šolark.

"Bila sem v razredu, ko sem zavohala nekaj podobnega rožam. Videla sem, kako so moje sošolke omedlele, učiteljica pa se je sesedla in ko sem odprla oči, sem bila v bolnišnici,“ pripoveduje12-letna Sumajla.

Predstavnik za stike z javnostmi predsednika Hamida Karzaja Vahid Omer je za napade že obdolžil upornike, ki želijo širiti strah po državi in nasprotujejo izobraževanju žensk. Talibani so že zanikali svojo vpletenost ter obsodili napad, niso pa izključili možnosti, da za njim stojijo katere druge protivladne skupine.

Vodja bolnišnice v Kunduzu je povedal, da precej deklet še trpi za posledicami napada. Številne mučijo bolečine, slabost in omedlevica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.