Svet
14 ogledov

S plinom nad šolarke

Afganistanske oblasti točnega števila pobeglih zapornikov še niso sporočile. (Fo Žurnal24 main
Na desetine šolark je naenkrat omedlelo ali pa jim je postalo slabo. Oblasti menijo, da so jih s plinom zastrupili uporniki.

Okoli 48 deklicam in več učiteljem je naenkrat postalo slabo, številni pa so omedleli, ko so vdihnili strupen plin v šoli v severnoafganistanskem mestu Kunduz, je sporočila policija. Poleg tega se je zgodil še en napad na šolarke, kjer se je zastrupilo še 13 šolark.

"Bila sem v razredu, ko sem zavohala nekaj podobnega rožam. Videla sem, kako so moje sošolke omedlele, učiteljica pa se je sesedla in ko sem odprla oči, sem bila v bolnišnici,“ pripoveduje12-letna Sumajla.

Predstavnik za stike z javnostmi predsednika Hamida Karzaja Vahid Omer je za napade že obdolžil upornike, ki želijo širiti strah po državi in nasprotujejo izobraževanju žensk. Talibani so že zanikali svojo vpletenost ter obsodili napad, niso pa izključili možnosti, da za njim stojijo katere druge protivladne skupine.

Vodja bolnišnice v Kunduzu je povedal, da precej deklet še trpi za posledicami napada. Številne mučijo bolečine, slabost in omedlevica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.