S pomočjo videa prepoznali 4 teroriste

Po napadu na nakupovalno središče v Nairobiju so oblasti s pomočjo videoposnetka identificirale štiri moške.
Oglej si celoten članek

Na spletu se je pojavil videoposnetek, na katerem štirje oboroženi moški preiskujejo trgovski center, kjer se je pred nekaj tedni zgodil hud masaker, v katerem je življenje izgubilo 67 ljudi. Kenijska vojska je sporočila, da je že identificirala vse moške na posnetku, ki ga je naredila nadzorna kamera v nakupovalnem središču, njihova imena pa so: Abu Baara al-Sudani, Omar Nabhan, Khattab al-Kene in Umayr. Slednja naj bi bila vojski že znana kot člana teroristične skupine Al-Hijra, ki jo povezujejo tudi s somalijsko milico Šebab.

Kenijska vlada je sicer predvidevala, da je bilo v napad vpletenih 10 do 15 moških, zdaj pa so sporočili, da dopuščajo tudi to možnost, da so središče oblegli in napadli samo ti štirje moški. V okviru preiskave so aretirali in zaslišali na desetine mladoletnikov.

Somalijska milica Šebab je sporočila, da je napad na trgovski center maščevanje Keniji, ker je v Somalijo leta 2011 poslala kenijsko vojsko, kjer so se borili proti milici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.