Svet
7 ogledov

S pomočjo videa prepoznali 4 teroriste

teroristi Nairobi Youtube
Po napadu na nakupovalno središče v Nairobiju so oblasti s pomočjo videoposnetka identificirale štiri moške.

Na spletu se je pojavil videoposnetek, na katerem štirje oboroženi moški preiskujejo trgovski center, kjer se je pred nekaj tedni zgodil hud masaker, v katerem je življenje izgubilo 67 ljudi. Kenijska vojska je sporočila, da je že identificirala vse moške na posnetku, ki ga je naredila nadzorna kamera v nakupovalnem središču, njihova imena pa so: Abu Baara al-Sudani, Omar Nabhan, Khattab al-Kene in Umayr. Slednja naj bi bila vojski že znana kot člana teroristične skupine Al-Hijra, ki jo povezujejo tudi s somalijsko milico Šebab.

Kenijska vlada je sicer predvidevala, da je bilo v napad vpletenih 10 do 15 moških, zdaj pa so sporočili, da dopuščajo tudi to možnost, da so središče oblegli in napadli samo ti štirje moški. V okviru preiskave so aretirali in zaslišali na desetine mladoletnikov.

Somalijska milica Šebab je sporočila, da je napad na trgovski center maščevanje Keniji, ker je v Somalijo leta 2011 poslala kenijsko vojsko, kjer so se borili proti milici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.