S skrajneži že preko 3000 Evropejcev

Foto: US Navy
Foto: US Navy
Preko 3000 državljanov držav Evropske unije naj bi se borilo v Iraku in Siriji, pri čemer so se mnogi od tam hitro vrnili, peščica pa jih teh bojev ni preživelo.
Oglej si celoten članek

Trenutno naj bi se na strani džihadistov Islamske države (IS) na vojnih žariščih v Siriji in Iraku bojevali že predko 3000 Evropejcev, poroča BBC.

Koordinator Evropske unije za boj proti terorizmu Gilles de Kerchove ob tem opozarja, da bi lahko zračni napadi intenzivni napadi na oporišča skrajnežev IS v Iraku in Siriji, ki jih izvajajo ameriške vojaške sile, posledično izzvali oziroma spodbudili džihadiste k povračilnim ukrepom proti Združenih državam Amerike (ZDA) in ostalim državam, ki se pridružujejo zračni ofenzivi.

Parlament v Veliki britaniji bo o morebitni podpori še odločal.

Ameriške vojaške sile so sicer od avgusta  izvedli že preko 200 zračnih napadov na oporišča IS v Iraku, od ponedeljka pa obstreljujejo tudi točke IS v Siriji. IS ima doslej že okoli 31 borcev na žariščih v teh dveh državah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:46 26. September 2014.

    Imajo podatke o sodelovanju europejcev z džihadisti. Le kaj počnejo države, ko se te podle podgane vrnejo domov. V SLO …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.