Samomori v Telecomu

Foto: Žurnal24 (Foto: Istockphoto)
Od leta 2008 naprej je v francoskem Telecomu samomor napravilo kar 58 zaposlenih. V zadnjih dveh tednih so zabeležili pet samomorov, s čimer je letošnja številka narasla na 23.
Oglej si celoten članek

Če so samomori povezani z družbo, v kateri je sicer zaposlenih okrog sto tisoč ljudi, še ni jasno. Kljub temu pa so - po poročanju francoskih medijev - policisti začeli z obširnejšo preiskavo. Po zatrjevanju sindikalistov v družbi namreč slednja namerno ustvarja stresno delavno atmosfero. V krizni situaciji je primorana zmanjšati število zaposlenih, v stresnejših pogojih, ki naj bi jih Telecom ustvarjal sam, pa naj bi delavci sami dajali odpovedi.

Sum, da je v družbi nekaj resno narobe, policiji potrjuje poslovilno pismo 51-letnega zaposlenega, ki je julija letos zapisal, da je razlog za njegov samomor tudi v njegovem delu.

Družba France Telecom je sicer že februarja letos za državno tožilstvo pripravila poročilo o delovnih pogojih svojih zaposlenih. Očitno ugotovitve niso najboljše, saj se je tožilec določil za nadaljevanje postopka. Dodatna policija preiskava je tako v teku in če bodo pričevanja zaposlenih ter dodatni sumi dovolj tehtni, francoskemu Telecomu grozi obtožba zaradi zlorab na delovnem mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.