Svet
23 ogledov

Samomori v Telecomu

(Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Od leta 2008 naprej je v francoskem Telecomu samomor napravilo kar 58 zaposlenih. V zadnjih dveh tednih so zabeležili pet samomorov, s čimer je letošnja številka narasla na 23.

Če so samomori povezani z družbo, v kateri je sicer zaposlenih okrog sto tisoč ljudi, še ni jasno. Kljub temu pa so - po poročanju francoskih medijev - policisti začeli z obširnejšo preiskavo. Po zatrjevanju sindikalistov v družbi namreč slednja namerno ustvarja stresno delavno atmosfero. V krizni situaciji je primorana zmanjšati število zaposlenih, v stresnejših pogojih, ki naj bi jih Telecom ustvarjal sam, pa naj bi delavci sami dajali odpovedi.

Sum, da je v družbi nekaj resno narobe, policiji potrjuje poslovilno pismo 51-letnega zaposlenega, ki je julija letos zapisal, da je razlog za njegov samomor tudi v njegovem delu.

Družba France Telecom je sicer že februarja letos za državno tožilstvo pripravila poročilo o delovnih pogojih svojih zaposlenih. Očitno ugotovitve niso najboljše, saj se je tožilec določil za nadaljevanje postopka. Dodatna policija preiskava je tako v teku in če bodo pričevanja zaposlenih ter dodatni sumi dovolj tehtni, francoskemu Telecomu grozi obtožba zaradi zlorab na delovnem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.