Samomorilec na kolesu

Foto: Žurnal24 Prebivalci nosijo krsto s truplom žrtve današnjega napada.
V samomorilskem napadu napadu pred policijsko akademijo v Bagdadu je bilo ubitih 28 in ranjenih okoli 60 ljudi. Žrtve so večinoma policisti in rekruti.
Oglej si celoten članek

Pred policijsko akademijo v Bagdadu se je razstrelil samomorilski napadalec na kolesu, pri čemer je po navedbah predstavnikov iraškega obrambnega in notranjega ministrstva ubil najmanj 28 ljudi, okoli 60 je ranjenih.

Policijska akademija v Bagdadu, ki se nahaja v strogo varovanem delu mesta nedaleč od ministrstev za notranje zadeve in nafto ter kompleksov iraške vojske in policije, je pogosto tarča napadov iraških upornikov. V podobnem napadu 1. decembra lani je bilo v dveh eksplozijah ubitih 15 ljudi, skoraj 50 je bilo ranjenih.

Od konca leta 2007 se je varnostna situacija v Iraku dramatično izboljšala, kljub temu pa so napadi v Bagdadu, provinci Dijala severno od Bagdada ter v okolici mesta Mosul na jugu države še vedno precej pogosti. Februarja letos je nasilje sicer terjalo življenja kar 258 Iračanov, kar je precejšen porast v primerjavi s prejšnjimi meseci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.