Svet
0 ogledov

Samomorilec na kolesu

Prebivalci nosijo krsto s truplom žrtve današnjega napada. Žurnal24 main
V samomorilskem napadu napadu pred policijsko akademijo v Bagdadu je bilo ubitih 28 in ranjenih okoli 60 ljudi. Žrtve so večinoma policisti in rekruti.

Pred policijsko akademijo v Bagdadu se je razstrelil samomorilski napadalec na kolesu, pri čemer je po navedbah predstavnikov iraškega obrambnega in notranjega ministrstva ubil najmanj 28 ljudi, okoli 60 je ranjenih.

Policijska akademija v Bagdadu, ki se nahaja v strogo varovanem delu mesta nedaleč od ministrstev za notranje zadeve in nafto ter kompleksov iraške vojske in policije, je pogosto tarča napadov iraških upornikov. V podobnem napadu 1. decembra lani je bilo v dveh eksplozijah ubitih 15 ljudi, skoraj 50 je bilo ranjenih.

Od konca leta 2007 se je varnostna situacija v Iraku dramatično izboljšala, kljub temu pa so napadi v Bagdadu, provinci Dijala severno od Bagdada ter v okolici mesta Mosul na jugu države še vedno precej pogosti. Februarja letos je nasilje sicer terjalo življenja kar 258 Iračanov, kar je precejšen porast v primerjavi s prejšnjimi meseci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.