Samomorilski napadalec na nogometnem stadionu: 41 mrtvih, 60 ranjenih

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Na nogometnem stadionu na jugu Iraka se je razstrelil samomorilski napadalec. V napadu je bilo ubitih 41 ljudi, 60 je ranjenih, so sporočile iraške oblasti.
Oglej si celoten članek

Samomorilec se je razstrelil med tekmo na majhnem stadionu v mestu Iskanderija, ki je od Bagdada oddaljen 50 kilometrov. 

Odgovornost za napad je že prevzela Islamska država, ki je v bližnji preteklosti v iraški prestolnici in njeni okolici izvedla kopico samomorilskih napadov. 

Na severu in vzhodu države se s skrajneži bojujejo iraška vojska in njeni zavezniki. 

Napad se je zgodil kmalu po tem, ko je predstavnik iraške vojske naznanil, da so iraške oborožene sile s pomočjo sunitskih bojevnikov zavzele mesto Kubeisa na vzhodu province Anbar. 

Le dan pred tem so skrajneže pregnali iz številnih vasi na severu države, pri čemer so jim pomagala zavezniška letala. 

Iraške enote se zdaj zbirajo v Anbarju in pripravljajo na morebiten napad na Mosul, največje mesto pod nadzorom islamistov na območju Iraka in Sirije, ki so ga razglasili za kalifat. 

Koalicija pod vodstvom ZDA predvideva, da je Islamska država v Iraku izgubila že okoli 40 odstotkov ozemlja in okoli 20 odstotkov v Siriji. 

Analitiki predvidevajo, da se bodo skrajneži zaradi izgube ozemlja vse bolj zatekali k skrajnim oblikam bojevanja – sem sodijo tudi samomorilski napadi tako v Iraku kot tudi na Zahodu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 16:59 27. Marec 2016.

    tipični primerek plačanca da žali drugačno misleče ljudi. pa se ne zaveda da je ravno s tem diskiminatoren ON in …

  • 15:19 27. Marec 2016.

    matar vam desničarsko -fašistoidno

  • 09:00 27. Marec 2016.

    Dragec je ta spoden.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.