Samomorilski napadalec pustil sporočilo mami

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ibrahim El Bakraoui je v avdio sporočilu materi, ki ga je pustil na svojem računalniku, razkril, kaj se mu je pletlo po glavi.
Oglej si celoten članek

Eden od bratov, ki se je razstrelil v napadih, je za seboj pustil avdio sporočilo. "Ves čas sem na begu. Ne vem, kaj naj storim. Povsod me lovijo, nikjer nisem varen. Če bo šlo tako naprej, bom končal v zaporniški celici poleg njega," je svoje besede naslovil materi. 

Preberite tudi:

Na koga točno se "njega" nanaša, ni znano. Možno je, da je s to besedo mislil na Salaha Abdeslama, domnevnega pariškega napadalca, ki je bil prejšnji teden aretiran in ki naj bi "sodeloval" s preiskovalci. 

Pohiteli so z napadom

Pieter Van Ostaeyen, belgijski strokovnjak za džihad, meni, da je Abdeslamova aretacija pospešila napade. "To ni bilo maščevanje za Abdeslamovo aretacijo, ampak hitrejša izvedba obstoječih načrtov, ker so se bali, da bo pod pritiskom spregovoril in razkril njihove načrte," je poudaril Van Ostaeyen. 

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je včeraj dejal, da je bil El Bakraoui junija lani aretiran na jugu Turčije in bil poslan nazaj v Evropo. Turčija naj bi posvarila Belgijo, da je El Bakraoui nevaren, a da se za njihova opozorila niso zmenili. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:44 24. Marec 2016.

    Vso žlahto od teh barab na kup pripeljat pa v C-130 in nad Sirijo brez padal ven fu...nt.Slaba taka mati,če …

  • 16:03 24. Marec 2016.

    Preberite si še tole! Mislim,da bo kmalu poknilo v Nemčiji:<br />Angestellte und Hotelgäste raus, Fachkräfte rein! Im Städtchen Halle an …

  • 16:01 24. Marec 2016.

    V Nemčiji vse bolj vre proti politiki amerike! Seveda ne pri večini tistih kateri so slepo za Merklco! Eden odstavek …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.