Svet
54 ogledov

Samomorilski napadalec pustil sporočilo mami

Napadalci bruselj teroristi Žurnal24 main
Ibrahim El Bakraoui je v avdio sporočilu materi, ki ga je pustil na svojem računalniku, razkril, kaj se mu je pletlo po glavi.

Eden od bratov, ki se je razstrelil v napadih, je za seboj pustil avdio sporočilo. "Ves čas sem na begu. Ne vem, kaj naj storim. Povsod me lovijo, nikjer nisem varen. Če bo šlo tako naprej, bom končal v zaporniški celici poleg njega," je svoje besede naslovil materi. 

Preberite tudi:

Na koga točno se "njega" nanaša, ni znano. Možno je, da je s to besedo mislil na Salaha Abdeslama, domnevnega pariškega napadalca, ki je bil prejšnji teden aretiran in ki naj bi "sodeloval" s preiskovalci. 

Pohiteli so z napadom

Pieter Van Ostaeyen, belgijski strokovnjak za džihad, meni, da je Abdeslamova aretacija pospešila napade. "To ni bilo maščevanje za Abdeslamovo aretacijo, ampak hitrejša izvedba obstoječih načrtov, ker so se bali, da bo pod pritiskom spregovoril in razkril njihove načrte," je poudaril Van Ostaeyen. 

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je včeraj dejal, da je bil El Bakraoui junija lani aretiran na jugu Turčije in bil poslan nazaj v Evropo. Turčija naj bi posvarila Belgijo, da je El Bakraoui nevaren, a da se za njihova opozorila niso zmenili. 

Komentarjev 4
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 16:44 24.marec 2016.

    Vso žlahto od teh barab na kup pripeljat pa v C-130 in nad Sirijo brez padal ven fu...nt.Slaba taka mati,če je dopustila sinu,da pobija nedolžne ljudi.

  • Presvetli 16:03 24.marec 2016.

    Preberite si še tole! Mislim,da bo kmalu poknilo v Nemčiji:Angestellte und Hotelgäste raus, Fachkräfte rein! Im Städtchen Halle an der Saale dürfen illegale Zuwanderer seit vergangenen Oktober in einem 4-Sterne Luxus-Hotel der Maritim-Gruppe wohnen. Der Mietvertrag zwischen dem Land ...prikaži več Sachsen-Anhalt und der Hotelgesellschaft Maritim läuft für mindestens drei Jahre und beinhaltet eine Verlängerungsoption. Die 80 Mitarbeiter des Hotels, die bis zur Übernahme und Nutzung durch das Land, in Voll- und Teilzeitstellen beschäftigt waren, erhielten kurzerhand betriebsbedingte Kündigungen.

  • Presvetli 16:01 24.marec 2016.

    V Nemčiji vse bolj vre proti politiki amerike! Seveda ne pri večini tistih kateri so slepo za Merklco! Eden odstavek z nemških strani:Der heiße Krieg rückt näher: Durch intensiven Einsatz der Migrationswaffe arbeitet die US-Regierung nicht nur am vollständigen ...prikaži večn Zusammenbruch der gesellschaftlichen Ordnung in Europa. Parallel dazu führ die anglo-amerikanische Finanzoligarchie nun auch einen Wirtschaftskrieg gegen die größte europäische Volkswirtschaft. Erstes Opfer: Volkswagen