"Sanader je bil Kultererjev človek"

Foto: Žurnal24
Nekdanji uslužbenec Hypo Alpe Adria je pričal o spornih poslih nekdanjega vodstva banke na čelu s predsednikom uprave Wolfgangom Kultererjem.
Oglej si celoten članek

Vodstvo naj bi po besedah neimenovanega uslužbenca, ki je delal na oddelku za trezor, izvajalo "zaupne posle" s kovčki polnimi denarja, posredovalo pri nekdanjem finančnem ministru in grozilo uslužbencem.

Kulterer v dobrih odnosih s Sanaderjem
Po njegovih besedah je Wolfgang Kulterer gojil dobre odnose s tedanjim hrvaškim premierom Ivom Sanaderjem, njegov namestnik Günter Striedinger pa "je skrbel" za hrvaškega generala Vladimirja Zagorca. Denar s Hrvaške naj bi z zasebnimi letali vozili v Celovec, od tam pa dalje v Liechtenstein. "Vzleti iz Celovca so potekali brez večjih kontrol. Lahko si vzel s sabo, kar si hotel. Vedno sta bila zraven kdo od vodilnih in kovček z denarjem," je povedal uslužbenec, ki pa sam pri teh prenosih naj ne bi sodeloval.

Kot poslovalnica za te zaupne posle naj bi služil grad Freyenthurn. "V gradu sta bila okence za svetovanje in trezor, od koder so izplačevali denar," je dejal anonimnež. Stranke naj bi skrivoma prihajale iz Italije in s Hrvaške, če je prišlo do kakšnih težav, pa naj bi Kulterer izkoristil svoja poznanstva, med drugim tudi z nekdanjim koroškim glavarjem Jörgom Haiderjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.