Satelitski posnetki odpirajo novo vprašanje o koronavirusu

Nova vprašanja glede začetka pandemije.
Oglej si celoten članek

Glede na satelitske posnetke bolnišničnih parkirišč v Wuhanu kot tudi glede na trende iskanja vsebin na spletu se je novi koronavirus na Kitajskem morda začel širiti že avgusta lani, piše v novi študiji medicinske fakultete v Harvardu.

V raziskavi so ugotovili, da je bilo na pakririščih petih bolnišnic v Wuhanu v poznem poletju in v jeseni lani znatno več avtomobilov kot v istem obdobju leto pred tem. Poleg tga je bilo na kitajskem brskalniku Baidu v tem obdobju zabeleženo povečano število iskanj besed, povezanih z nalezljivimi boleznimi, poroča CNN.

Na parkirišču bolnišnice Tianyou so oktobra zabeležili kar 67 odstotkov več parkiranih vozil, pri nekaterih drugih bolnišnicah je bilo povečanje tega števila kar 90-odstotno.

Covid-19 Nova dognanja glede koronavirusa, ta oblika naj nas ne skrbi

Google bo opozarjal

Medtem je ameriški tehnološki velikan Google sporočil, da bo z njegovo aplikacijo Zemljevidi (Google Maps) med potovanji z avtomobilom ali sredstvi javnega prevoza kmalu mogoče dobivati sprotna obvestila o novem koronavirusu. Šlo bo za različna obvestila in opozorila, ki so na voljo za neko relevantno območje.

Aplikacija naj bi med potjo do centra za testiranje ponujala informacije o zmogljivostih in možnostih za sprejem in s tem prispevala k zmanjšanju gneče. Razkrila naj bi tudi, ali je na poti kakšna nadzorna točka za koronavirus. Novo orodje bo uvodoma na voljo le za meji ZDA s Kanado in Mehiko.

Google bo prav tako opozarjal, kakšno je stanje glede koronavirusa na sredstvih javnega prevoza v določenih mestih, ali na spremembe urnika.

Uvodoma bodo te možnosti deležni v Argentini, Avstraliji, Belgiji, Braziliji, Kolumbiji, Franciji, Indiji, Mehiki, Nizozemski, Španiji, Tajski, Veliki Britaniji in ZDA. Google bo pozneje dodajal še druge države.

Zdr. zavarovanje Evropska kartica in Covid-19: Pozor, to morate vedeti, če zbolite na Hrvaškem

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.