Se bomo kmalu selili na nov planet?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Astronomi odkrili nov planet, na katerem bi lahko živeli. In ta je od Zemlje oddaljen le 42 svetlobnih let, kar je po mnenju strokovnjakov zelo malo.
Oglej si celoten članek

Doslej je bilo znano, da zvezda HD 40307 gosti tri planete, na vseh treh pa bi lahko odkrili vodo. Raziskovalci pa so sedaj našli še tri planete – med njimi je „Super Zemlja“, ki ima 7-krat večjo maso od našega planeta, obstaja pa velika možnost, da bi na površju našli tekočo vodo. Kljub temu bo potrebnih še veliko raziskav, da bi lahko dokazali podobnosti z Zemljo, poroča britaski BBC.

Najdba se pridružuje katalogu 800 planetom, ki so potencialno primerni za naselitev. Zvezda leži 42 svetlobnih let stran od Zemlje in ni prav podobna Soncu. Je veliko manjša in hladnejša.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:36 9. November 2012.

    ja res je.pa upam pa da ne pridemo,ker bomo še tam vse uničil in poklali kaj najdemo,če seveda na našo …

  • 17:18 8. November 2012.

    To ne bomo dosegli še najmanj 300 let !!! Eno svetlobno leto je 9 , 2 milijarde km !!!! Ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.