Svet
3 ogledov

Se bomo kmalu selili na nov planet?

Planet Shutterstock
Astronomi odkrili nov planet, na katerem bi lahko živeli. In ta je od Zemlje oddaljen le 42 svetlobnih let, kar je po mnenju strokovnjakov zelo malo.

Doslej je bilo znano, da zvezda HD 40307 gosti tri planete, na vseh treh pa bi lahko odkrili vodo. Raziskovalci pa so sedaj našli še tri planete – med njimi je „Super Zemlja“, ki ima 7-krat večjo maso od našega planeta, obstaja pa velika možnost, da bi na površju našli tekočo vodo. Kljub temu bo potrebnih še veliko raziskav, da bi lahko dokazali podobnosti z Zemljo, poroča britaski BBC.

Najdba se pridružuje katalogu 800 planetom, ki so potencialno primerni za naselitev. Zvezda leži 42 svetlobnih let stran od Zemlje in ni prav podobna Soncu. Je veliko manjša in hladnejša.

Komentarjev 2
  • reider 21:36 09.november 2012.

    ja res je.pa upam pa da ne pridemo,ker bomo še tam vse uničil in poklali kaj najdemo,če seveda na našo nesrečo niso domorodci višje razviti kot mi in bomo nasankali mi. Če so razviti manj jih bomo zasužnjili ali jih ...prikaži več spusti skoz rit. Upam,da nisem kom s tem stopil na žulj.

  • Oseba_ 17:18 08.november 2012.

    To ne bomo dosegli še najmanj 300 let !!! Eno svetlobno leto je 9 , 2 milijarde km !!!! Ne znamo še do Marsa priti , kar šele do tja ..lepo vas prosim