Še civilna tožba zoper Strauss-Kahna

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
S prvimi zaslišanji se začenja sodni proces v civilni tožbi zoper nekdanjega prvega moža mednarodnega denarnega sklada (MDS) Dominiqua Strauss-Kahna. Tožbo je vložila sobarica hotela Sofitel Nafissatou Diallo, ki trdi, da jo je maja lani posilil.
Oglej si celoten članek

Strauss-Kahna so zaradi domnevnega posilstva v New Yorku takrat aretirali, v priporu pa je odstopil s položaja vodje MDS. Newyorški tožilci po tem kazenskega pregona niso nadaljevali, saj so odvetniki Strauss-Kahna hoteli izkoristiti nekaj nelaskavih podrobnosti iz življenja domnevne žrtve in nekaj dvomov v njeno verodostojnost, kar bi pred poroto zagotovo vzbudilo upravičeni dvom.

Sobarica vztraja, da jo je posilil

Nafissatou Diallo vztraja pri trditvah, da se je francoski politik v sobi hotela Sofitel na Manhattnu spravil nanjo in jo posilil, zato je vložila civilno tožbo. Njen odvetnik Douglas Wigdor bo poskušal sodišču predložiti pogovore z ženskami z vsega sveta, ki so imele podobna srečanja s Strauss-Kahnom.

Izgovarja se na diplomatsko imuniteto

Strauss-Kahnovi odvetniki pa so sodniku Douglasu McKeonu že predložili zahtevo za opustitev primera zaradi diplomatske imunitete. Sodnik bo o tej zahtevi odločil v dveh do treh tednih, ker priznava, da primera z diplomatsko imuniteto še ni imel pred seboj.

Strauss-Kahn se je po domnevnem posilstvu iz New Yorka vrnil Francijo, kjer se je zaradi pomanjkanja dokazov uspešno znebil obtožb o posilstvu francoske novinarke, vendar pa je bilo njegove politične kariere z ambicijami celo za predsednika Francije konec.

Tudi uradno obtožen zvodništva v aferi Carlton

Včeraj so v francoskem Lillu pristojni organi vložili obtožnico, ki nesojenega francoskega predsedniškega kandidata bremeni organiziranja mreže zvodništva oziroma rednega organiziranja zabav s prostitutkami, ne le sodelovanja, potem ko je bil pred mesecem dni kot osumljenec priveden pred sodišče. Sicer je priznal sodelovanje na razuzdanih zabavah, zanikal pa, da bi vedel za prisotnost prostitutk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.