Svet
6 ogledov

Še civilna tožba zoper Strauss-Kahna

Strauss-Kahn je osumljen spolnega napada na sobarico v enem izmed newyorških hot Žurnal24 main
S prvimi zaslišanji se začenja sodni proces v civilni tožbi zoper nekdanjega prvega moža mednarodnega denarnega sklada (MDS) Dominiqua Strauss-Kahna. Tožbo je vložila sobarica hotela Sofitel Nafissatou Diallo, ki trdi, da jo je maja lani posilil.

Strauss-Kahna so zaradi domnevnega posilstva v New Yorku takrat aretirali, v priporu pa je odstopil s položaja vodje MDS. Newyorški tožilci po tem kazenskega pregona niso nadaljevali, saj so odvetniki Strauss-Kahna hoteli izkoristiti nekaj nelaskavih podrobnosti iz življenja domnevne žrtve in nekaj dvomov v njeno verodostojnost, kar bi pred poroto zagotovo vzbudilo upravičeni dvom.

Sobarica vztraja, da jo je posilil

Nafissatou Diallo vztraja pri trditvah, da se je francoski politik v sobi hotela Sofitel na Manhattnu spravil nanjo in jo posilil, zato je vložila civilno tožbo. Njen odvetnik Douglas Wigdor bo poskušal sodišču predložiti pogovore z ženskami z vsega sveta, ki so imele podobna srečanja s Strauss-Kahnom.

Izgovarja se na diplomatsko imuniteto

Strauss-Kahnovi odvetniki pa so sodniku Douglasu McKeonu že predložili zahtevo za opustitev primera zaradi diplomatske imunitete. Sodnik bo o tej zahtevi odločil v dveh do treh tednih, ker priznava, da primera z diplomatsko imuniteto še ni imel pred seboj.

Strauss-Kahn se je po domnevnem posilstvu iz New Yorka vrnil Francijo, kjer se je zaradi pomanjkanja dokazov uspešno znebil obtožb o posilstvu francoske novinarke, vendar pa je bilo njegove politične kariere z ambicijami celo za predsednika Francije konec.

Tudi uradno obtožen zvodništva v aferi Carlton

Včeraj so v francoskem Lillu pristojni organi vložili obtožnico, ki nesojenega francoskega predsedniškega kandidata bremeni organiziranja mreže zvodništva oziroma rednega organiziranja zabav s prostitutkami, ne le sodelovanja, potem ko je bil pred mesecem dni kot osumljenec priveden pred sodišče. Sicer je priznal sodelovanje na razuzdanih zabavah, zanikal pa, da bi vedel za prisotnost prostitutk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.