Še en izjemno močan potres v Turčiji, opozorila pred cunamijem

Foto: Epa
Foto: Epa
Možen tudi nastanek cunamija, svari EMSC.
Oglej si celoten članek

Ob 18:04 je Turčijo in Sirijo stresel nov hud potres magnitude 6,4. Epicenter je bil 14 kilometrov jugozahodno od turškega mesta Antiohija. 

Tresenje tal je čutilo približno 30 milijonov ljudi v Turčiji, Libanonu, Siriji, na Cipru in v Izraelu. V Siriji poškodovanih najmanj 42 ljudi, je sporočil Sirski observatorij za človekove pravice. Južno turško provinco Hatay na meji s Sirijo je kmalu po prvem stresel še en potres z magnitudo 5,8, pa je sporočila turška agencija za naravne nesreče Afad.

Foto: EMSC Potresi zadnjih 24 ur Evropsko-mediteranski seizmološki center (EMSC) je prebivalce opozoril pred popotresnimi sunki, ki se lahko pojavijo v naslednjih urah indnevih. "Če ni nujno, se zaradi lastne varnosti izogibajte poškodovanim območjem," so prosili.

Posvarili so tudi pred možnostjo cunamija.

Več sledi ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:41 21. Februar 2023.

    Kozmična karma kaznuje Turke za armenski genocid, turška vpadi v Evropo in janičarstvo in poboje Kurdov, ki jim ne dovoli …

  • 06:16 21. Februar 2023.

    Torej morda lahko ponovno pričakujemo, da bo Izrael bombardiral popotresno Sirijo.. Kje ste sedaj tukajšnji bruseljski hlapci, da obsodite to …

  • 19:52 20. Februar 2023.

    Alah Akbar.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.