Svet
39275 ogledov

Še en izjemno močan potres v Turčiji, opozorila pred cunamijem

Turčija potres Epa
Možen tudi nastanek cunamija, svari EMSC.

Ob 18:04 je Turčijo in Sirijo stresel nov hud potres magnitude 6,4. Epicenter je bil 14 kilometrov jugozahodno od turškega mesta Antiohija. 

Tresenje tal je čutilo približno 30 milijonov ljudi v Turčiji, Libanonu, Siriji, na Cipru in v Izraelu. V Siriji poškodovanih najmanj 42 ljudi, je sporočil Sirski observatorij za človekove pravice. Južno turško provinco Hatay na meji s Sirijo je kmalu po prvem stresel še en potres z magnitudo 5,8, pa je sporočila turška agencija za naravne nesreče Afad.

Potresi zadnjih 24 ur | Avtor: EMSC EMSC
Evropsko-mediteranski seizmološki center (EMSC) je prebivalce opozoril pred popotresnimi sunki, ki se lahko pojavijo v naslednjih urah indnevih. "Če ni nujno, se zaradi lastne varnosti izogibajte poškodovanim območjem," so prosili.

Posvarili so tudi pred možnostjo cunamija.

Več sledi ...

Komentarjev 3
  • Kmodri 15:41 21.februar 2023.

    Kozmična karma kaznuje Turke za armenski genocid, turška vpadi v Evropo in janičarstvo in poboje Kurdov, ki jim ne dovoli samostojne avtonomije. Pa Erdogana o izsiljevanje EU z begunci, zavračanje Švedske v NATO. Osebno okoriščanja Erdogana v španoviji z gradbenimi ...prikaži več podjetji, ki so goljufala pri gradnji. Pa še obračanje Erdogana k islamu....

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 06:16 21.februar 2023.

    Torej morda lahko ponovno pričakujemo, da bo Izrael bombardiral popotresno Sirijo.. Kje ste sedaj tukajšnji bruseljski hlapci, da obsodite to sramotno dejanje Izraela ?!. Banda pokvarjena, dvolična..

  • Kmodri 19:52 20.februar 2023.

    Alah Akbar.