Svet
35607 ogledov

Posnetek, ki orosi oči: štiriletnica po potresu le objela svojega očeta

Oče in hči, objeta po potresu Zajem zaslona
Iz Turčije prihaja ganljiv videoposnetek, ki je zaokrožil po številnih svetovnih medijih.

Videoposnetek, ki ga je danes objavil tudi sloviti CNN, seže v srce in orosi oči. Po pretresljivem potresu, ki je vzel najmanj 46.000 življenj, sta se spet uspela objeti oče in hči. Vse skupaj je v sobi zabeležil tudi eden od prisotnih in nastal je ganljiv videoposnetek, ki ob pristnem otroškem joku zareže globoko v srce.

Zgodba štiriletne Gade Ayyan in njenega očeta Ahmeta Ayyana pa nima le srečnega konca, pač pa ju bo omenjeni potres zaznamoval za vse življenje, saj sta izgubila mamo (oz. ženo) in brata (oz. sina). Ko se je potres začel, sta bila Gada in Ahmet ujeta skupaj. "Ko se je začelo tresti, sem prijel hčerko in naša družina je začela bežati ven," besede Ahmeta prenaša CNN. "A zgradba se je zrušila na nas," se še spominja.

Medtem ko je ostal ujet, je Ahmet slišal krike svojega sina, ki pa mu ni mogel pomagati. Z njim je bila hčerka Gada, a iz ruševin se nista mogla rešiti, saj je bil zakopana do vratu. Ahmet je dodal, da je imel velike bolečine, saj si je poškodoval nogo. "Hčerka mi je vseskozi ponavljala, naj ne jočem. Naj se sprostim, saj da naju bodo rešili," je še razkril Ahmet.

Hčerka mu je dejala, naj gleda proti svetlobi, ki se je prebijala skozi porušene stene. Kmalu zatem sta slišala glasove reševalcev, ki so ju potegnili iz ruševin. Gado, ki jo je odnesla zgolj z nekaj praskami, so najprej povlekli na varno, pol ure kasneje pa so izkopali še očeta. Toda reševalci so jo predali socialni službi, sam pa je zaradi poškodb moral v bolnišnico. Ob tem je izgubil vsakršno sled za hčerko.

Preko družbenih omrežjih, kot sta Facebook in Instagram, je delil sliko svoje hčerke in prosil znance in neznance za pomoč. Eden od sorodnikov je našel majhno punčko, ki je bila v socialni službi brez staršev. Naposled sta se le srečala, snidenje po več dneh pa je bilo izjemno ganljivo (glej vdelani videoposnetek). 

Komentarjev 1
  • Kmodri 14:42 19.februar 2023.

    Alah je pravičen!