Šport > Nogomet
1836 ogledov

Strašljiva novica: Zvezdnik, ki je igral za Chelsea, umrl v potresu

Christian Atsu Reševalni pas/Twitter
V Turčiji so pod ruševinami odkrili truplo nekdanjega nogometaša Chelseaja Christiana Atsuja.

Svet še vedno pretresajo tragične novice iz Turčije, kjer je grozljivi potres pred slabima dvema tednoma zravnal zgradbe z zemljo ter vzel mnoga življenja. Po najnovejših novicah naj bi v katastrofi umrlo več kot 40.000 ljudi, medtem ko naj bi se številni še vedno nahajali pod ruševinami.

Izpod slednjih so zdaj potegnili tudi truplo nogometaša Hatayspora in ganskega reprezentanta Christiana Atsuja, ki je še pred nekaj leti živel svoje sanje, ko ga je iz Porta kot zelo nadarjenega mladeniča pripeljal v svoje vrste sloviti Chelsea.

Diyarbakir Turčija potres Potres v Turčiji Šport Vest se je izkazala za neresnično, nogometaš še vedno pod ruševinami

Nogometaša, ki je najglobji vtis pustil pri Newcastlu, so več dni neuspešno iskali pod ruševinami, čeprav so se tu in tam pojavile nepreverjene novice, da so ga vendarle uspeli najti živega. Na 12. dan reševanja pa so reševalci potrdili, da so pod ruševinami v mestu Antakyja našli nogometaševo truplo. Novico je potrdil tudi njegov agent Nana Sechere.

Nemudoma po tragediji v Turčiji je v mesto prispel tudi nogometašev brat Isaac Twasam, ki je zadnje dni preživel v bližini zgradbe, v kateri je sicer bival Atsu. Twasam naj bi vsako jutro na kraju nesreče molil za srečen razplet, a je na žalost prejel tragične novice.

Christian Atsu | Avtor: Profimedia Profimedia

Atsu je sicer bil vsega dan pred tragičnim potresom veliki junak svojega kluba, potem ko je v 97. minuti zadel za zmago nad Kasimpaso. Naslednji dan, okoli četrte ure zjutraj, pa je potres vzel njegovo življenje.

Da pa bi bila tragedija še večja, je imel Atsu dan pred potresom rezervirano avionsko karto za Francijo. Razmišljal je namreč o odhodu v nov klub, pred tem pa je želel obiskati še svojo družino in se z njo posvetovati. Ko pa je dosegel odločilni zadetek, se je odločil odpovedati let, saj je rajši s soigralci proslavil zmago.

Upanje ugaša Šport Locirali dom slavnega nogometaša, našli so le čevlje

"Trenerju je rekel, da si želi še nekaj časa, da se odloči. Vprašal je trenerja, če lahko odide v primeru, da si najde nov klub. Po tekmi s Kasimpaso je imel rezervirano letalsko karto. Nameraval je obiskati svojo družino. Odlično je odigral svojo zadnjo tekmo, zabil je zmagoviti zadetek v zadnji sekundi. Po tekmi je bil tako srečen. Objemal je trenerja. Imel je letalsko karto, a je let odpovedal, ker se je po dobri predstavi želel veseliti s soigralci. Imel je karto za let ob 23.00. Moral bi odleteti za Istanbul in od tam za Francijo," je tragično zgodbo Ganca za turške medije razkril član kluba Fatih Ilek.

Atsu je sicer začel svojo kariero pri Portu, eno sezono kot posojen igral pri Rio Aveju, nato pa leta 2013 prestopil k Chelseaju, kjer pa ni dočakal prave priložnosti, tako da se je moral kaliti na posojah pri Vitteseju, Evertonu, Bournemouthu, Malagi in Newcastlu, kateri ga je na koncu tudi odkupil od Chelseaja. Za srake je tako igral kar pet let, pred svojim prestopom k Hataysporju pa je igral še za savdskoarabski Al-Raed. Za reprezentanco Gane je nastopil na kar 65 tekmah.

 

Črna kronika Ljubljana - preberite si tudi zgodbe o tem, kaj se dogaja v Ljubljani.

Komentarjev 1
  • Ender3 14:16 18.februar 2023.

    Kaj imajo nogometaši posebno ceno in veljavo ? Mater jim novinarsko !

Sorodne novice