Šport
58072 ogledov

Bivšega asa Chelseaja še iščejo med ruševinami, izginile vse odbojkarice kluba

Christian Atsu Profimedia
V Turčiji med pogrešanimi tudi številni športniki.

V ponedeljek zjutraj je Turčijo in Sirijo prizadel grozljiv potres, ki je zravnal z zemljo številne zgradbe, tragični posnetki iz turških in sirijskih mest pa so pretresli ves svet. V potresu naj bi po zadnjih podatkih umrlo več kot 2.200 ljudi, 9.000 pa naj bi jih bilo poškodovanih, medtem ko so številni še vedno ujeti pod ruševinami in pogrešani.

Med slednje naj bi po pisanju turških medijev spadal tudi 31-letni ganski nogometaš Christian Atsu, ki je svoj čas igral za klube, kot so Chelsea, Porto in Newcastle, preden je prejšnje leto podpisal za turški Hatayspor ter bil eden najboljših igralcev kluba.

Vsega nekaj ur pred tragedijo je v turški superligi celo zabil zmagoviti gol v 97. minuti za zmago svoje ekipe. "Zelo pomembna zmaga za ekipo. Presrečen, da sem zabil gol," se je tako glasila zadnja Atsujeva objava na Instagramu.

Po potresu je sicer bilo rešeno že več nogometašev Hatayspora, a za Atsujem in športnim direktorjem kluba Tanerjem Savutom zaenkrat še ni sledi. Oba naj bi bila še ujeta pod ruševinami.

Atsu je sicer začel svojo kariero pri Portu, eno sezono kot posojen igral pri Rio Aveju, nato pa leta 2013 prestopil k Chelseaju, kjer pa ni dočakal prave priložnosti, tako da se je moral kaliti na posojah pri Vitteseju, Evertonu, Bournemouthu, Malagi in Newcastlu, kateri ga je na koncu tudi odkupil od Chelseaja. Za srake je tako igral kar pet let, pred svojim prestopom k Hataysporju pa je igral še za savdskoarabski Al-Raed. Za reprezentanco Gane je nastopil na kar 65 tekmah.

Christian Atsu | Avtor: Profimedia Profimedia

Pod ruševinami naj bi ostalo ujetih tudi 14 članic odbojkarskega kluba Hatay, potem ko je potres zravnal z zemljo hotel, v katerem so igralke ponoči spale. Prav tako so še vedno pogrešani tudi številni člani moškega odbojkarskega kluba Malatya Metropolitan Belediyespora. Reševalci so zaenkrat uspeli rešiti trojico igralcev.

Prav tako je potres v mestu Karanmaras porušil dvorano, v kateri so trenirali borci mešanih borilnih veščin. Po poročanju turških medijev naj bi jih kar 40 zaenkrat bilo pogrešanih.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 06:24 07.februar 2023.

    Groza,bogi ljudje!!!

Sorodne novice