Svet
56316 ogledov

Močan potres na Hrvaškem, čutila ga je cela Slovenija

Potres
Močan potres je danes ob 10.47 stresel hrvaško obalo. Čutili smo ga tudi pri nas.

Potres, ki je danes ob 10.47 stresel hrvaško obalo (epicenter v bližini otoka Krk) z magnitudo 5,3 po podatkih evropskega seizmološkega centra (EMSC), smo začutili tudi v Ljubljani in v drugih mestih v Sloveniji. Kot so zapisali v podrobnostih pri EMSC, je epicenter potresa bil 36 kilometrov jugovzhodno od Reke in 14 kilometrov južno od Crikvenice, zgodil pa se je na globini 10 kilometrov. Hrvaška seizmološka služba je sicer poročala o magnitudi 4,8 po Richterjevi lestvici, kot žarišče oz. epicenter pa je označila naselje Draga Bašćanska na otoku Krk.

"Silovito se je treslo," je za 24sata.hr dejal eden od prebivalcev Krka. Oglasili so se tudi od epicentra precej bolj oddaljeni Splitčani, ki da so prav tako začutili tresenje tal. Tudi v naši redakciji v Ljubljani smo čutili potres, tudi bralec s Severne Primorske se nam je javil in dejal, da je čutil omenjeno tresenje tal. 

Slovenska spletna stran Arso potresi je bila nekaj časa nedostopna, kar kaže na to, da je veliko ljudi začutilo potres in želelo oddati izpolnjeno anketo. So pa z Arsovega Urada za seizmologijo na Agenciji RS za okolje sporočili, da intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili prebivalci celotne Slovenije. 

Komentarjev 19
  • Ender3 17:55 16.februar 2023.

    Bolj kot, potres kockaste pretresajo afere političnega vrha. Koliko časa bodo hrčki rabili, da se otresejo škodljivega HDZ kot, smo se slovenceljni sektaške SDS..

  • Pierre 15:00 16.februar 2023.

    So mi domačini povedali, da je Kacotu ''razpuknulo bazen''....!!!

  • Kmodri 14:04 16.februar 2023.

    Čimprej naj strese Kremelj, da bo Putler prišel k pameti.