Še en okužen in alarmantna navodila hrvaške civilne zaščite

Foto: 24sata Novinarka konferenca hrvaškega ministra za zdravje, Vili Beroš
Na Hrvaškem so potrdili še eno okužbo, torej šesto okužbo s koronavirusom. Gre za osebo, ki je bila v tesnem stiku z obolelim z Reke .
Oglej si celoten članek

To je dobra novica, saj pomeni, da je okužba pod nadzorom, saj izven družinskega kroga že okuženih ni novih okužb, je na novinarski konferenci povedal minister za zdravje Vili Beroš. V Italiji je za primerjavo 200 novih okužb, v Franciji 20, v Nemčiji 19.

Šlo naj bi za brata obolele, ki je v bolnišnici na Reki. Najprej je na Reki zbolel moški, ki dela v Parmi, nato pa njegova žena. 

Trenutno se vsi okuženi počutijo dobro, le eden naj bi imel vročino

Na Hrvaškem je sicer 1150 ljudi pod nadzorom (na primer šoferji,ki vozijo v Italijo), 120 pa naj bi jih bilo v samoizolaciji in v izolaciji.

Štab civilne zaščite je ljudem svetoval, naj se ne rokujejo, trgovcem pa, naj POS terminale dezinficirajo po vsaki uporabi, torej po vsakem vnosu PIN-številke.

Tovrstnih navodil pri nas še nismo slišali, je pa res, da še nimamo potrjene okužbe s koronavirusom.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 07:11 1. Marec 2020.

    Ne sekirajte se za Hrvate oni znajo poskrbeti za svoje za razliko od nas.

  • 17:16 29. Februar 2020.

    pri nas so pa sestavili seznam upokojenih zdravnikov , ki bodo pisali mrliške liste !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.