Še ena država Slovenijo umaknila s seznama varnih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vsi, ki bodo pripotovali iz Slovenije, se bodo morali samoizolirati za 14 dni.
Oglej si celoten članek

Velika Britanija je Slovenijo umaknila s seznama varnih držav glede covida-19. Vse osebe, ki pripotujejo iz Slovenije, se bodo morale od sobote obvezno samoizolirati za 14 dni, je na Facebooku sporočilo slovensko veleposlaništvo v Londonu.

London glede na oceno tveganja glede covida-19 svojim državljanom odsvetuje vsa nenujna potovanja v Slovenijo. Ne svetuje pa, da tisti, ki so že v Sloveniji, skrajšajo obisk, piše na spletni strani britanske vlade.

Pojasnjeno je, da so se za umik Slovenije s seznama varnih odločili, ker se je pri nas število potrjenih okužb v zadnjih 14-tih dneh s 14,4 na sto tisoč prebivalcev dvignilo na 29,1. 

Pred Veliko Britanijo so nas na rdeči seznam uvrstili tudi na Norveškem, Švedskem, v Litvi in Estoniji. 

Zdravje Zelo slabe novice: Včeraj spet padel rekord po številu okužb

Covid-19 Ravnatelji v šolah in vrtcih ogorčeni: Tako ne moremo delati!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:28 18. September 2020.

    Pomembno je ,da lahko gredo na Hrvaško v svoje vile in na jahte !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.