Sedem šolark splavilo

Vseh sedem deklet, ki je zanosilo na šolskem izletu, je splavilo.
Oglej si celoten članek

Poročali smo o sedmih dekletih, starih 13 in 14 let iz Bosne in Hercegovine, ki so zanosile na šolskem izletu. Zdaj je znano, da so vse zaradi svojega zdravja splavile.

"Si predstavljate, kako so se počutili starši, ko so izvedeli, da so hčerke zanosile. V majhni vasi je to grozna situacija. Dekleta so še naprej hodile v šolo, vendar pa so zaznamovane za vse življenje," je za nemški Bild dejal ginekolog in koordinator za zdravje Republike Srbske Nenad Babić, ki je tudi javnosti razkril, da so deklice zanosile: "Dekleta so morala splaviti, da bi zaščitili njihovo zdravje“.

Poudaril je, da si zgodbe ni izmislil, njegov namen je bil izpostaviti dejstvo, da otroci ne dobijo potrebnih informacij o spolnosti niti s strani šole, niti od staršev. Poudarja, da so sedmerici deklet nudili vso potrebno podporo, da se lahko vrnejo v normalno življenje.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.