Svet
36 ogledov

Sedem šolark splavilo

Vseh sedem deklet, ki je zanosilo na šolskem izletu, je splavilo.

Poročali smo o sedmih dekletih, starih 13 in 14 let iz Bosne in Hercegovine, ki so zanosile na šolskem izletu. Zdaj je znano, da so vse zaradi svojega zdravja splavile.

"Si predstavljate, kako so se počutili starši, ko so izvedeli, da so hčerke zanosile. V majhni vasi je to grozna situacija. Dekleta so še naprej hodile v šolo, vendar pa so zaznamovane za vse življenje," je za nemški Bild dejal ginekolog in koordinator za zdravje Republike Srbske Nenad Babić, ki je tudi javnosti razkril, da so deklice zanosile: "Dekleta so morala splaviti, da bi zaščitili njihovo zdravje“.

Poudaril je, da si zgodbe ni izmislil, njegov namen je bil izpostaviti dejstvo, da otroci ne dobijo potrebnih informacij o spolnosti niti s strani šole, niti od staršev. Poudarja, da so sedmerici deklet nudili vso potrebno podporo, da se lahko vrnejo v normalno življenje.

 

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 02:13 24.december 2014.

    zarad zdravja? v združenem kraljestvu 11 letnice kamot zanosijo tle pa za celo 14 letne pravjo da je preveč tvegano zanosit?? jz tem zgodbicam ne verjamem. punce so biološko gledano že pripravljene za zanositev. Edino tveganje je slaba samopodoba zarad ...prikaži več frustracij ki jih pa daje nihče drug kot družba. Ampak tud to se da omejit z psihološko pomočjo najstnicam. Namest tega grejo pa ubit otroke..mislm...narobe svet. Pa kdo bo temu nasedu da je šlo za zdravje najstnic? nevem....to je sam pihanje na dušo njim.