Sedemletna deklica je izgubila boj

Foto: Epa
Foto: Epa
Deklica je izgubila boj z lakoto, ki jo v Jemnu bije na tisoče otrok.
Oglej si celoten članek

Sedemletna Amal Hussein na fotografiji strmi nekam v daljavo. Deklico sta sama kost in koža. Ko je njena fotografija, ki jo je delil The New York Times, obkrožila svet, so se oglasili številni, ki so ji želeli ponuditi pomoč. A za Amal je pomoč prišla prepozno. 

Deklica je bila v bolnišnici približno 90 kilometrov od prestolnice Sana. Na postelji je ležala skupaj z mamo, osebje pa ji je vsaki dve uri dajalo obroke mleka. Kljub oskrbi se bruhanje in driska nista umirila. 

Kljub temu da je bila še vedno bolna, so deklico iz bolnišnice odpustili, ker so potrebovali prostor za nove bolnike. Mamo so sicer pozvali, naj jo pelje v drugo bolnišnico, a za kaj takega ni imela denarja. Hčerko je odpeljala domov, kjer ji ni mogla več pomagati. Tri dni po tem, ko je prišla domov, je deklica umrla. 

Generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres opozarja, da so razmere v Jemnu izredno resne. Približno 14 milijonov ljudi, kar predstavlja polovico prebivalstva, je na robu lakote. Pozval je k ustavitvi nasilja, da bi lahko stekli mirovni pogovori in da bi omogočili normalno dostavo potrebne pomoči izstradanemu prebivalstvu. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.