Svet
2787 ogledov

Sedemletna deklica je izgubila boj

Jemen otroci lakota Epa
Deklica je izgubila boj z lakoto, ki jo v Jemnu bije na tisoče otrok.

Sedemletna Amal Hussein na fotografiji strmi nekam v daljavo. Deklico sta sama kost in koža. Ko je njena fotografija, ki jo je delil The New York Times, obkrožila svet, so se oglasili številni, ki so ji želeli ponuditi pomoč. A za Amal je pomoč prišla prepozno. 

Deklica je bila v bolnišnici približno 90 kilometrov od prestolnice Sana. Na postelji je ležala skupaj z mamo, osebje pa ji je vsaki dve uri dajalo obroke mleka. Kljub oskrbi se bruhanje in driska nista umirila. 

Kljub temu da je bila še vedno bolna, so deklico iz bolnišnice odpustili, ker so potrebovali prostor za nove bolnike. Mamo so sicer pozvali, naj jo pelje v drugo bolnišnico, a za kaj takega ni imela denarja. Hčerko je odpeljala domov, kjer ji ni mogla več pomagati. Tri dni po tem, ko je prišla domov, je deklica umrla. 

Generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres opozarja, da so razmere v Jemnu izredno resne. Približno 14 milijonov ljudi, kar predstavlja polovico prebivalstva, je na robu lakote. Pozval je k ustavitvi nasilja, da bi lahko stekli mirovni pogovori in da bi omogočili normalno dostavo potrebne pomoči izstradanemu prebivalstvu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.