Šešelj se ne počuti krivega

Foto: Žurnal24 Vojislav Šešelj, Haag
Domnevni vojni zločinec Vojislav Sešelj se v Haagu tudi tokrat ni želel izreči o krivdi glede obtožnice, ki ga bremeni nespoštovanja sodišča. Sodnik Burton Hall: Obtoženi se ne čuti krivega.
Oglej si celoten članek

Šešelj je tako kot pred enim tednom povedal, da se o krivdi ne more izreči, ker mu tožilec ni dal na voljo vseh nujnih dokumentov. Hkrati je sodniku Hallu zabrusil: "Zagotavljam vam, da bo proti meni še deset postopkov zaradi nespoštovanja sodišča. Tako sem se odločil."

Haaško sodišče je Šešlja februarja že drugič obtožilo nespoštovanja sodišča, ker naj bi v eni izmed svojih knjig objavil identiteto zaščitenih prič v procesu, ki proti njemu poteka zaradi vojnih zločinov.

Minuli četrtek, ko se prav tako ni želel izreči o krivdi, je Šešelj sebe označil za "največjega sovražnika sodišča", sodnike in tožilce pa obtožil, da so privrženci Adolfa Hitlerja.

Podal bo zahtevo za izpustitev
Vodja srbskih radikalcev je v Haagu zaradi obtožnice, ki ga bremeni vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti nad nesrbskim prebivalstvom na Hrvaškem, Vojvodini in v BiH med letoma 1991 in 1993.

Zaslišanje naslednje priče v tem procesu je predvideno za prihodnji teden, ko bo Šešelj po lastnih napovedih tudi podal zahtevo za izpustitev na prostost. Šešelj je v priporu haaškega sodišča od leta 2003, ko se je prostovoljno predal. Soditi so mu začeli novembra 2007.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.