Svet
9 ogledov

Šešelj se ne počuti krivega

Vojislav Šešelj, Haag Žurnal24 main
Domnevni vojni zločinec Vojislav Sešelj se v Haagu tudi tokrat ni želel izreči o krivdi glede obtožnice, ki ga bremeni nespoštovanja sodišča. Sodnik Burton Hall: Obtoženi se ne čuti krivega.

Šešelj je tako kot pred enim tednom povedal, da se o krivdi ne more izreči, ker mu tožilec ni dal na voljo vseh nujnih dokumentov. Hkrati je sodniku Hallu zabrusil: "Zagotavljam vam, da bo proti meni še deset postopkov zaradi nespoštovanja sodišča. Tako sem se odločil."

Haaško sodišče je Šešlja februarja že drugič obtožilo nespoštovanja sodišča, ker naj bi v eni izmed svojih knjig objavil identiteto zaščitenih prič v procesu, ki proti njemu poteka zaradi vojnih zločinov.

Minuli četrtek, ko se prav tako ni želel izreči o krivdi, je Šešelj sebe označil za "največjega sovražnika sodišča", sodnike in tožilce pa obtožil, da so privrženci Adolfa Hitlerja.

Podal bo zahtevo za izpustitev
Vodja srbskih radikalcev je v Haagu zaradi obtožnice, ki ga bremeni vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti nad nesrbskim prebivalstvom na Hrvaškem, Vojvodini in v BiH med letoma 1991 in 1993.

Zaslišanje naslednje priče v tem procesu je predvideno za prihodnji teden, ko bo Šešelj po lastnih napovedih tudi podal zahtevo za izpustitev na prostost. Šešelj je v priporu haaškega sodišča od leta 2003, ko se je prostovoljno predal. Soditi so mu začeli novembra 2007.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.