Šešelj v bolnišnici

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vojislav Šešelj, haaški obtoženec za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije in vodja srbskih radikalcev, je na zdravljenju v bolnišnici.
Oglej si celoten članek

Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, življenje pa ni ogroženo, so danes sporočili iz Haaga.

Po besedah tiskovne predstavnice haaškega Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije Nerme Jelačić Vojislavu Šešlju nudijo vso potrebno zdravstveno oskrbo. Podrobnosti o njegovem zdravju zaradi njegove prošnje ne morejo podati. Z njegovim zdravstvenim stanjem redno seznanjajo njegovo soprogo, deloma pa tudi njegovega pravnega zastopnika.

Jelačičeva ni povedala, od kdaj je Šešelj v bolnišnici, je pa posredno potrdila, da ni v bolnišnici zapora haaškega sodišča v Scheveningnu. Dejala je namreč, da so nizozemske oblasti pristojne za varnost zapornikov izven tega zapora.

Izrazili dvom o zdravljenju

Srbska radikalna stranka, ki jo Šešelj še vedno vodi kljub hudim obtožbam, ki ga bremenijo, je pred tem danes sporočila, da je Šešelj od minulega petka na zdravljenju v bolnišnici v Leidnu, ter izrazila dvom v ustreznost njegovega zdravljenja. Šešlja so sicer leta 2010 operirali zaradi aritmije srca.

V Haagu že od 2007

Šešelj, ki mu v Haagu od novembra 2007 sodijo zaradi vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti, ki jih je zagrešil na Hrvaškem, v Vojvodini in BiH v letih od 1991 do 1993, je v haaških zaporih od svoje predaje sodišču leta 2003. Zaključne besede obrambe in tožilstva so predvidene za letošnji marec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.