Svet
5 ogledov

Šešelj v bolnišnici

Vodjo srbskih radikalcev obtožnica bremeni vojnih zločinov in zločinov proti člo Žurnal24 main
Vojislav Šešelj, haaški obtoženec za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije in vodja srbskih radikalcev, je na zdravljenju v bolnišnici.

Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, življenje pa ni ogroženo, so danes sporočili iz Haaga.

Po besedah tiskovne predstavnice haaškega Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije Nerme Jelačić Vojislavu Šešlju nudijo vso potrebno zdravstveno oskrbo. Podrobnosti o njegovem zdravju zaradi njegove prošnje ne morejo podati. Z njegovim zdravstvenim stanjem redno seznanjajo njegovo soprogo, deloma pa tudi njegovega pravnega zastopnika.

Jelačičeva ni povedala, od kdaj je Šešelj v bolnišnici, je pa posredno potrdila, da ni v bolnišnici zapora haaškega sodišča v Scheveningnu. Dejala je namreč, da so nizozemske oblasti pristojne za varnost zapornikov izven tega zapora.

Izrazili dvom o zdravljenju

Srbska radikalna stranka, ki jo Šešelj še vedno vodi kljub hudim obtožbam, ki ga bremenijo, je pred tem danes sporočila, da je Šešelj od minulega petka na zdravljenju v bolnišnici v Leidnu, ter izrazila dvom v ustreznost njegovega zdravljenja. Šešlja so sicer leta 2010 operirali zaradi aritmije srca.

V Haagu že od 2007

Šešelj, ki mu v Haagu od novembra 2007 sodijo zaradi vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti, ki jih je zagrešil na Hrvaškem, v Vojvodini in BiH v letih od 1991 do 1993, je v haaških zaporih od svoje predaje sodišču leta 2003. Zaključne besede obrambe in tožilstva so predvidene za letošnji marec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.