Šest smrti dnevno zaradi alkohola

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na dan zaradi zastrupitve z alkoholom umre šest Američanov, ugotavlja ameriški Center za nadzor nad boleznimi in preventivo (CDC).
Oglej si celoten članek

Alkohol na letni ravni v ZDA ubije 2200 ljudi, od tega večinoma bele moške srednjih let, vendar pa je na prebivalca največ alkoholikov med Indijanci in staroselci z Aljaske.

Na Aljaski se z alkoholom na leto zastrupi okoli 4,5 prebivalca na 100.000. Do zastrupitve z alkoholom pride, ko človek v izjemno kratkem času popije velike količine alkohola, kar blokira možganske funkcije, ki upravljajo z dihanjem, s srcem ali telesno temperaturo.

Okoli 38 milijonov Američanov priznava, da se ga vsak konec tedna pošteno napije, kar za potrebe raziskave CDC pomeni osem pijač na dan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.