Sevanje v mejah normale

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Na radioaktivno onesnaženih območjih je sevanje v mejah normale, so ruske oblasti sporočile po tem, ko so se pojavile skrbi, da bi lahko oblak z radioaktivnimi delci prineslo do Moskve.
Oglej si celoten članek

"Imamo celovito nadzorno mrežo in redno opravljamo opazovanja," je sporočil namestnik vodje ruske meteorološke službe Rosgidromet Valerij Djadjučenko. "Nikjer v Rusiji nismo zabeležili poslabšanja radiacijskih razmer in povečanja sevanja iz okolja kot posledice prenosa materiala iz požarov," je dodal.

Ruska državna gozdna služba je v sredo sporočila, da so gozdni požari zajeli tudi obsežna območja v zahodni regiji Brjansk, ki je bila onesnažena ob nesreči v jedrski elektrarni v Černobilu. Ruske oblasti so ob tem zagotovile, da ni razloga za paniko, in pomirile strahove, da bi požari povzročili nastanek oblaka radioaktivnih delcev.

Požari medtem še vedno divjajo tudi v okolici jedrskega raziskovalnega centra Sarov okoli 500 kilometrov vzhodno od Moskve, zato so oblasti tja poslale poseben gasilski vlak, na katerem so velike količine vode in posebne gasilne cevi. Z ognjenimi zublji v tamkajšnjem naravnem rezervatu se sicer že bori več kot 3400 gasilcev, dve letali in dva helikopterja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.