Severna Koreja poskusno izstrelila več raket

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Severna Koreja je danes v morje poskusno izstrelila 25 raket kratkega dosega, je sporočilo južnokorejsko obrambno ministrstvo.
Oglej si celoten članek

Rakete, ki jih je izstrelila s svoje vzhodne obale, so po 70 kilometrih padle v Japonsko morje. Z južnokorejskega obrambnega ministrstva so sporočili, da so sprva izstrelili deset raket, nato pa še osem. Sledilo je še sedem raket, zadnja je bila izstreljena zvečer po lokalnem času.

Po izstrelitvi raket južnokorejska vojska pozorno spremlja razmere, če bi prišlo do novih provokacij Pjongjanga, so dodali.

Gre za zadnje v vrsti raketnih preizkusov, ki so naleteli na kritike ZDA in Seula.

Južnokorejska vojska je okrepila budnost po izstrelitvi vrste raket iz njene severne sosede, do česar prihaja v času letnih vojaških vaj med ZDA in Južno Korejo, ki trajajo od februarja do sredine aprila.

Pjongjang te vaje redno obsoja kot vaje za napad na Severno Korejo, Seul in Washington pa vztrajata, da gre za obrambne vojaške vaje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.